Pihkis-blogin vuosi 2016 aukeaa!

Pihka ja myrskyn blogi on viettänyt hiljaiseloa kohta kuukauden, koska minä (Lasse) ja Henna olemme olleet Intiassa reppureissaamassa. Matka vei meidät Delhin kautta Goalle, sieltä Karnatakaan ja vielä Keralaan. Nyt matkaamme junassa takaisin kohti Delhiä, josta paluulentomme lähtee. Junamatkaa on 2950 km verran, minkä taittamiseen kuluu aikataulun mukaan 46 tuntia. Intialaiset eivät tosin yleensä elä kovinkaan tarkassa aikataulussa, joten todellisuudessa matkaan menee varmaan ainakin pari tuntia enemmän.

IMG_1723

Kuten edelliselläkin Intian matkallani 2012-13, kuukausi on ollut yhtä suurta tunteiden vuoristorataa! On ihanaa vain katsella merta ja olla omien ajatustensa kanssa. En niinkään perusta mistään joogaretriiteistä tai kliseisestä valaistumisen etsimisestä, pidän vaan tästä maasta ja sen monista kasvoista (ja siitä että kaikki maksaa noin kymmenesosan siitä mitä Suomessa, sopii muusikon kukkarolle). Tällä kertaa vaikeuksiin kuuluivat mm. eräästä asumuksestamme löytyneet massiiviset torakat ja se, että meiltä loppui käteinen raha kesken eikä koko kylässä ollut yhtään toimivaa pankkiautomaattia. Kaikkea tällaista ja paljon muuta odottamatonta täällä koko ajan sattuu. Se antaa perspektiiviä; kaikesta selviää, aina. Asiat menevät juuri niinkuin niiden pitääkin mennä. Kuinka ne voisivat muutenkaan.

Tarvitsen aina välillä tällaista perspektiivimuistutusta. Tuppaan ottamaan työhommani vähän liian vakavasti. Pihka ja myrskyn vuosi 2015 ei mennyt aivan suunnitelmien ja toiveiden mukaisesti. Paljon ihanaa ja upeaa tapahtui (kuten onnistunut mesenaattikampanja), mutta Uuden Musiikin Kilpailulla alkanut vuosi antoi odottaa vielä enemmän. Emme oikein löytäneet yleisöä, emme saaneet mahdollisuutta soittaa kesäfestareilla emmekä muutenkaan myytyä tarpeeksi keikkoja. Ja samalla kun sanon tämän, kiitän niitä jotka ovat löytäneet tuplalevymme ja kehuneet sitä. Olen itsekin levystä niin kovin ylpeä.

Vuosi 2016 tuo selvästi uusia tuulia mukanaan. Kiinnostuksen kohteena on kehittyä elektronisen popin tekijänä ja julkaista biisejä, ehkä jopa levy siihen tyyliin. Haluamme luoda suuria äänimaisemia. En malta odottaa että pääsen samplerin ääreen. En ole koskenut kuukauteen tietokoneeseen (kirjoitan tätä tabletilla, heh) tai instrumentteihini. No okei, meillä on mukana pieni Palolemista ostettu matkakitara sekä pieni 2 oktaavin koskettimisto. Teimme meren rannalla ja juna-asemilla muutamat sävelet ja sanat raaka-aineeksi. Ableton ja Push odottavat meitä innolla!

IMG_1727

Tämä junamatka kestää siis kaksi vuorokautta, ja sen aikana tapahtuu UMK 2016 -julkistus. Siellä on yksi minun ja Hennan kirjoittama ja tuottama biisi, SUPERJÄNNITTÄVÄÄ!!! Juha soittaa siinä ja bassoa ja Jussi (+ Ota tai jätä -videolta tuttu Jerry Ylkänen) ovat tehneet siihen videon. Paljon Pihkis-väriä UMK:ssa siis jälleen. Kappaleen nimi on Ready For The Show ja sen esittää Attention 2. Tämä duo koostuu 16-vuotiaista kaksosista Annista ja Ninasta, jotka olivat katsomassa kun me esiinnyimme viime vuoden UMK:ssa. Jompikumpi heistä oli ilmoittanut äidilleen, että okei, Lasse saa tehdä meille biisin ensi vuoden UMK:hon. Näin sitten tosiaan kävi, teimme Hennan kanssa rallin, josta olemme todella ylpeitä!

Eli jälleen, muistakaas äänestää 🙂

Näissä junissakin on todella ihanan rauhoittavaa istua. Lämmin, varmaan +30 nyt ulkona. Ikkunat ja ovet auki. Junaverkosto on Britti-imperiumin aikainen, ja junatkaan eivät varmaan kovin paljon uudempia. Tulee joku Miyazakin leffa näistä mieleen, ah! Kahteen päivään et joka tapauksessa voi tehdä mitään muuta kuin istua paikallaan, joten siinä on helppo päästää joskus mieleen puskevista luterilais-henkisistä tuottavuusvaatimuksista irti.

Palatkaamme pian asialle uusien Pihkis-soundien ja UMK:n merkeissä! Toisen yhtyeeni Ukkosmaineen levykin on tulossa keikkoineen päivineen. Mikäs tässä eläessä.

Lasse

PS. Henna on hieman levottomampi sielu: hän ei tosiaankaan tykkää istua kahta päivää putkeen junassa, mutta jos torakoista selvittiin niin kyllä tästäkin.