Unissakävelijä-video ulkona!

Uutta albumia odotellessa: A-puolen lopetusbiisi Unissakävelijä! Sekä Joona Nuutisen siihen tekemä huikea video:

 

Unissakävelijä syntyi Joe Hisaishi -fanituksesta. Hisaishi oli pitkään myös biisin työnimi. Vihelsin tuon pianomelodian puhelimeeni Intian reissulla alkuvuodesta 2016. Saman vuoden kesällä työstimme Hennan kanssa kappaleen nykyiseen muotoonsa. Jousiarri taisi vaan tulla myöhemmin.

Henna soitti studiolla biisin pianokuvion talteen ja minä aloin koodaamaan perkussioita. Perkussioäänet rakensin jostain äänittämästäni oksan rasahduksesta. Jussi sanoi siitä että onpa Sigur Rósia! Henna teki biisin toplinen (teksti + melodia) parissa tunnissa – äänityksineen päivineen. Hän laulatti minulla sen korkean ylästemman, joka sitten siirtyi miksausvaiheessa lead-lauluksi 🙂 2-viivaiseen A:han se menee, eli kerrankin pääsin paukuttelemaan miehekkään korkeaa falsettiani oikein kunnolla.

Jussin kitarat on tehty siten, että hän vain fiilisteli ja soitteli mitä biisistä mieleen tuli. Leikkelin lopullisen oton kasaan siitä mitä nauhalle tarttui.

Soitan biisin päärumpuraidan, eli sen lopun paukutuksen. Taitaa olla ensimmäinen kerta kun toimin Pihka ja myrsky -biisin rumpalina. Samana kesänä tuotettiin samankaltaisen sovituksen omaava JAYHO-yhtyeen ”Kamalan kaunis”, jolla soitan aivan samanlaisen rumpuarrin. Nii että jos kaipaatte studiorumpalin, joka osaa soittaa vain tasaisen kasvavia kahdeksasosia, soittakaa minulle!

Mikko Varis soitteli muiden biisien rumpuäänitysten yhteydessä Unissakävelijän päälle fiilistelyraidan, joka soi tuotannossa sellaisenaan. Tomien kolistelua ja peltien sweeppailua.

Me rakastamme tätä biisiä. Kuuntelehan vielä kerran ja pistä kunnolla volyymia!

<3 Lasse

PS. Biisistä ei tule singleä Spotifyyn tai muihin suoratoistokanaviin. Albumilta se tulee kyllä sitten löytymään.