O-o-outo

No huh huh, levyn julkaisusta on jo 2 viikkoa! Onkos löytynyt suosikkibiisejä?

Ainakin erään tuttavamme lemppari on O-o-outo. Onhan se kyllä ihanan pöhkö tuotanto! Biisi on tehty jo keväällä 2016, mutta se haki muotoaan kesään 2017 saakka.

O-o-outo kertoo siitä kuinka kerrankin kaikki on vaan niin hyvin. Kutsumme sitä “ateistin rakkauslauluksi”, ja teksti tarkkaan mietitty ja moneen kertaan kirjoitettu. Sitä on soitettu keikoillakin parilla eri tekstillä.

Ensimmäinen versio tuli katsellessa Intian valtamerta. Ajattelimme kuinka tämä pallo jonka päällä olemme, pyörii ja itse asiassa tuo meri tuossa pyörii sen mukana. Katselimme auringonlaskua länteen päin, ja sen aisti kuinka meri tulee kohti.

“nyt tuntuu oudolta / vähän niinkuin unelta / vaikka mikään ei oo koskaan ollut / näin todellista”

Tuntui ettei tarvita mitään yliluonnollista, tämä elämä on tässä, tämän pallon päällä. Ollaan vaan.

O-o-outo on Hennan sävellys. Alun perin biisissä oli konerummut, ja muutenkin kaikki soivat asiat olivat syntikoita. Tuntui kuitenkin, että jotain orgaanista kaivataan, ja Jussi soitti kitarat. Bassokitaraakin kokeiltiin, mutta lopulta analoginen synteesi vei voiton. Korg Miniloguella tehty bassosoundi on itse asiassa melkein sama kuin Aurinkoo marsilaisten kaa -kappaleessa.

Mikko soitteli biisiin rumpusetin lisäksi aikamoiset perkussio-iloittelut! C-osan kilkatuksia äänittäessä nauroimme paljon ja mietimme että saako näin edes tehdä 🙂 Toivottavasti jotain siitä ilosta tarttui narullekin.

Synalead-soundia etsittiin myös todella pitkään. Siihen on kokeiltu varmaan koko syna-arsenaaliamme, mutta lopulta päädyttiin käyttämään jousisampleja. En tiedä oliko se paras ratkaisu, mutta kyllä se tuntuu toimivan! Joskus vaan tulee työstettyä yhtä biisiä niin paljon, että pitää vaan päättää että nyt se on valmis. Tai siis tuntuu että se ei valmistu, se vain julkaistaan. Pitää tehdä päähän tilaa uusille biisiprojekteille!

-Lasse